maandag 4 november 2013

To do: mijn hart volgen

"Waar ligt jouw hart? Wat wil jij het liefste doen?" vroeg cakie Des haar lezertjes hier. Een inspirerende blog over waarom we altijd zo bezig zijn met het doen wat anderen van je verwachten. Over waarom we nou niet eens ons hart volgen? En over hoe webshopeigenaresse Natalia  haar hart achterna ging toen zij zich besefte dat het leven toch echt te kort is om niet te doen waar je hart om vraagt. Om iedereen eens goed na te laten denken over zijn/haar 'bliss' gooide ze er ook nog eens een winactie tegenaan. Post jouw ultieme bliss en win een armbandje van Natalia's sieradenwebshop Follow Your Bliss.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging eens bij mezelf na. Wat is nou mijn bliss? Ik weet immers al mijn hele leven lang niet wat ik wil. Ik probeerde een cursus mode die faliekant  mislukte (want geen passie) en daarop volgde ook nog een cursus visagie, want mevrouw is toch zo dol op make upjes en smeerseltjes? Ook deze cursus kon mijn onrustige hartje niet bekoren. Dit was ook niet wat ik wilde. Dit waren toch dingen die mij interesseren? Waarom blijft die cursus mij dan niet boeien?! HEL! Wat moet ik dan met mijn leven?

Hoe moeilijk kan deze vraag nou zijn? Ik wil het liefste in bed liggen en slapen en eten... Maar daar kon mijn hart niet liggen. Toen bedacht ik me dit geschreven stuk. Ligt mijn hart dan al die tijd al bij het lezen en/of schrijven? Was het dan altijd zo dichtbij? Blijkbaar wel, want zo'n 8 jaar geleden begon ik een weblog. Stopte er mee. Begon er weer mee. Stopte er nog maar weer eens mee. En kijk nou, ik begon weer! Dus besloot ik mijn lang verborgen droom te openbaren. Bij Des. Voor het eerst hardop zeggen wat ik nou eigenlijk wilde. Geen weg meer terug. Nu kunnen mensen je erop wijzen als het nog niet is gebeurd. Het veilig verstoppen achter "een droom" is simpelweg niet meer mogelijk. Nu je het gaat vertellen zullen mensen je er wellicht naar gaan vragen. En wat dan als je er nog geen ruk aan hebt gedaan? Kun je weer met smoesjes aan komen zetten als: Ik heb het te druk, ik ben zo moe, m'n kat at mijn laptop op.

Daar ging ik. Lichtelijk zenuwachtig. Puur omdat ik dit nooit tegen iemand had verteld! HATSEFLATS, daar stond ie. "(Kinder)boeken schrijven." Mijn bliss. Dit is iets wat ik altijd al heb willen doen en wat eigenlijk maar niet verdwijnt uit mijn hoofd. De tig taarten die ik bakte, de tig make up pallettes die ik aanschafte, allemaal dingen die op de achtergrond verdwenen. Maar deze bleef onbewust hangen... Het feit dat ik vroeger al in vriendenboekjes schreef dat ik auteur wilde worden zegt toch eigenlijk genoeg? Ik kon er niet omheen. Comment verzonden. Zo. Out in the open. De wijde (web)wereld in. En nu lekker verder met je leven!

Maar dat ging niet. Want ik kreeg een e-mail! IK HAD GEWONNEN! Mijn "confession" won een armbandje van Follow Your Bliss. DING DING DING! IT'S A SIGN! In mijn nopjes surfte ik naar Natalia's webshop en scrolde door de prachtige armcandy. Ik besloot iets uit te zoeken waardoor ik herinnerd zou worden aan mijn bliss. En daar was de Starlicious Rosequartz:

"De ster staat voor jouw idealen en dromen die je wilt verwezenlijken. Rozenkwarts stimuleert je in de liefde maar ook in zelfacceptatie en harmonie. Beiden vormen ze de perfecte combinatie om jouw Bliss te volgen!"

Beter dan dit kon het niet worden. Precies wat ik nodig had! Het prachtige armbandje shined al een paar dagen aan mijn pols en er is nu geen ontkomen meer aan. I need to follow my bliss.

Als een extra schop onder m'n reet knalde het lot een paar dagen later een e-mail in mijn inbox. Schrijf! 2014. Een dag vol workshops en seminars over het schrijven van je eerste boek. Seriously, what are the odds. Tijd om de koe bij de horens te vatten.

Ik heb me ingeschreven en ga ervoor. Na 29 jaar mijn hart volgen. Jongens, in 2014 ga ik beginnen met een boek schrijven.

6 reacties :

Jazzy zei

Goedzo babe!

Je moet het gewoon doen. Juist de dingen die je leuk lijken, om zo te ontdekken of je het écht leuk vindt!
Ik vond het zooo eng om al aan mijn minor te beginnen, maar echt blij dat ik het heb gedaan. En toevallig had ik er dit weekend over: 6 maanden alleen maar aan het schrijven geweest, en nu doe ik het nooit meer. ZONDE! Ga je 4 januari naar die dag in Utrecht toe? Misschien wil ik ook wel!

Jazzy zei

oh en JE KAN HET!! natuurlijk

Ankie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ankie zei

Wauw Aish! Wat goed! Ben echt enorm trots op je dat je het gewoon gaat doen, echt goed :) You can do it!!

aisling zei

OMYGOD WAAROM LEES IK DIT NU PAS???? love it so dat je dit gaat doen. Wauw, leuk stukje geschreven ook Aish! Wauw wau wauw en wat mooi ook al die 'signs' :)

Emma zei

Wat goed! Ik ben trots op je.

Mogelijk gemaakt door Blogger.

© 2011 Life is beautiful , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena